מטבחים כשרים
מטבחים "כשרים", היינו מטבחים לאנשים המקפידים על כשרות הם מטבחים סטנדרטים עם תוספות מזעריות. מטבחים כשרים יכולים להגיע בכל סגנון עיצובי הקיים היום בתחום של מטבחים ואנשים אשר מקפידים על מנהגי הדת היהודית יכולים לבחור מכל הרשתות המייצרות או מייבאות מטבחים כולל פניה לנגרים פרטיים הבונים מטבחים עם דגש אחד קטן -מטבחים כשרים חייבים להכיל את האופציה להפרדה בין בשרי לחלבי.
כעקרון, כאשר מתכננים מטבחים כשרים,הדגש העיקרי שהוא גם הדגש היקר ביותר הוא עניין הכיורים: מטבחים כשרים חייבים לכלול לפחות שני כיורים (כיור לכלים חלביים וכיור לכלים בשריים). התוספת של כיור נוספף הינה תוספת מזעריתועבור מי שמקפיד על קיום המצוות זו בכלל לא אופציה אלא חובה עיקרית ולכן נושא התשלום הנוסף הוא שולי.
אבל אם כבר מתכננים מטבחים כשרים חדשים או המסגרת שדרוג ושיפוץ מטבחים - יש כבר כמה דרכים להפוך מטבחים כשרים ליפים יותר ובעיקר - נוחים יותר לעבודה: לדוגמא, מעבר להפרדה בין כיור חלבי לכיור בשרי, ניתן להפריד גם ארונות ומגירות. להחליט שמפרידים כך שכל הבכלים והסדו"ם החלבי היהי בצד אחד של מטבחים ואילו הכלים והסכ"ם הבשריים יונחו בצד האחר של מטבחים. ניתן אף להפריד בין חלבי לבשרי באמצעות בחירת צבע אחר לארונות ומגירות (כפי שמשלבים צבעים בכלים וכך לעצב מטבח בו שולטים שני צבעים עיקריים כך שאחד מסמל את החלבי והשני את הבשרי).
כאשר מתכננים מטבחים כשרים בצורה שמאפשרת למשתמש מרחב תמרון ומקלה עליו את עבודת היום יום, שימוש במטבחים כשרים הופך להיות קל יותר ונוח יותר ומה שהכי חשוב עבור ציבור זה, ציבור דתי או ציבור השומר מסורת ומקפיד על טהרת המטבח הכשר - באמצעות הפרדה ויזואלית של חלבי מבשרי, באמצעות בחירת חומרים שונים או צבעים שונים כך שההפרדה בולטת לעין - אין טעויות. אין מצב שאפילו ילד קטן יטעה בתעות כך שהשקעה בעיצוב מטבחים כשרים היא בעלת ערך כפול - אסתטי ומוסרי כאחד.
|